ТАМ представя Теодор Генов

Днес идва ред да ви представим Теодор Генов, четвъртия художник, който ще се включи във визуалната програма на проекта “ТАМ от октомври до октомври”. Теодор заедно с Андреа, Вяра, Петър и Християна ще сътворят съвместна мобилна изложба и ще се вихрят в No Point Atelier в с. Баланите.

Теодор Генов a.k.a. @pastedko е завършил анимационно кино в НБУ, което прави неговите GIF-ове запомнящи се. За себе си той казва, че обича да провокира заобикалящата го среда със своите жълти момичета и мъже, а на света гледа като на игрална площадка Ние бихме добавили, че творбите му за Fine Acts се отличават и с добре подбрани фрази, които прекрасно допълват образа. Уменията му с думите отдаваме на опита му като копирайтър в рекламна агенция, но повече научете от самия него в това интервю за ВИЖ! 🙂

Като художник Теодор се увлича от зийн културата и ръчния ситопечат. Негова арт книга е сред избраните да участват в групова изложба, организирана от платформата за авторски независими издания ТИ-РЕ (помните ли, че Андреа има пръст в този колектив?). Следва колаборация с Александра Георгиева (@Sa6ettu) и отпечатване в лимитиран тираж на книгата “Cheap as Chips”. Сътрудничеството между двамата автори се основава на общия им интерес към странните характери, абсурдите, суровото и често брутално всекидневно обкръжение в България, както и към забавната страна от живота. 

Талантът и специфичният творчески поглед на Теодор му печелят покани за участие в различни групови изложби. През 2019 той участва в „Art Start 2019: Винаги ще има утре“ с куратори Весела Ножарова и Стефка Цанева. Art Start е годишна групова изложба, която представя новоизгряващи български художници, за които си струва да знаем.

Творбите на Теодор откровено боравят със сексуланото и разврата, като задават въпроси за положението на жените в обществото и правото на избор на сексулана ориентация. По наше мнение илюстрациите му за статията CACAHUÈTES SLUTS: Сезонът на момичетата, посветена на аматьорски женски футболен клуб, допълват по отличен начин посланието. А се чудим дали някой от вас попадна на Instagram Story GIF pack с илюстрации на Теодор и Евгения Николова, с които рекламна агенция NEXT-DC изразиха гражданската си позиция по време на протестите през лято 2020?

Проектът “ТАМ от октомври до октомври” се осъществява с помощта на Национален фонд “Култура”.

Вашият коментар