ТАМ представя Андреа Попйорданова

Запознайте се с Андреа Попйорданова, първият* от петимата визуални артисти, които заедно ще вихрят групова изложба, която търновци ще могат да изложат в собствения си дом**.

Андреа е илюстратор и графичен дизайнер от София с голям интерес и към техниките на ситопечата и ризографния печат. Завършила е „Илюстрация“ в Единбург, Великобритания, и магистърска степен по „Визуална комуникация“ в Кралския колеж по изкуствата в Лондон. Съосновател на платформа ТИ-РЕ за авторски независими публикации и на колектив ЧАРК за илюстрация и дизайн.

Във визуалната ѝ работа проличава любовта към пътуването и природата, които служат за вдъхновение и провокация. Андреа изследва връзката човек-околна среда и напрежението, което желанието на индивида за надмощие поражда. Няма да крием, че сме много любопитни да разгледаме книгата ѝ First line за всичките 66 басейна в хотелите на първа линия в Слънчев бряг. А друг неин проект изследва темата за преградите, с които човек се опитва да спре реките.

С редица илюстрации в български и чуждестранни издания, младата художничка добавя своята интерпретация на социални и културни теми от ежедневието.

Разгледайте работата на Андреа в нейния уебсайт: http://andreapopyordanova.com, behance профил behance.net/popyordanovaa или в инстаграм: popyordanovaa 

Проектът “ТАМ от октомври до октомври” се осъществява с помощта на Национален фонд “Култура”.

* Творчеството оставяме на артистите, ние стриктно си вървим по азбучен ред!

** за изложбата повече в следващите месеци 🙂

Вашият коментар