Say hello на новата ТаМ визия!

Човек и добре да живее, идва време за … нова визия! Покрай пандемията и новата динамика, предизвикателствата да продуцираме култура и изкуство (вж. ТАМ от октомври до октомври) и най-вече кампанията ни #БъдещеЗаКДК и новото начало в сградата на Клуба на културните дейци и Социалната чайна, дойде моментът да обновим и визуалния си облик.

Това нямаше да се случи, ако звездите не са бяха подредили по такъв начин, че да се срещнем с вдъхновяващия дизайнер Паул Вогенрайтър. На Паул (германец по произход, но според нас балканец по душа) толкова му допадна Велико Търново, че една седмица работно посещение доведе до преместване в нашия любим град.

И така нека да разкрием лека-полека как ще изглежда визуалната комуникация на ТаМ и Социалната чайна Велико Търново!

За визията от автора

Новата визия на ТаМ е разчупена и жива в приложението си, а поставена в организационна рамка отразява значимостта на разрастващия се и многообразен проект. Независимо дали принтирана или анимирана, тя ще се превърне в неразделна и завършваща част от идентичността ТаМ.

За Паул Вогенрайтър

Паул Вогенрайтър е графичен дизайнер от Германия, който живее и работи на различни места в Европа. Сред клиентите му са представители на изкуството и културата, както и малки бизнеси и физически лица. Фокусът му попада върху света на дигиталното и принта – книги, публикации, визуални идентичности, сайтове, движещи се образи, анимация.

След завършването на бакалавърската си степен в Свободния университет в Болзано, Италия през 2011 г. Паул съосновава студио за дизайн Hirn Faust Auge, Берлин, което функционира до 2016 г. През 2019 г. завършва магистратура по изящни изкуства със специализация в графичния дизайн и типографията в Университета по изящни изкуства в Хамбург, Германия. Освен да работи по поръчки, понякога инициира сътрудничество по международни проекти в областта на културата и изкуството. 

В момента Паул живее във Велико Търново, България, като работи за клиенти от цяла Европа. В същото време продължава да си сътрудничи с местни артисти и културни институции от Балканите.

Вашият коментар