Създаване и разказване на визуални истории – обучение в Търново

Обучение, заглавна

Към фейсбук събитието | To the event >>

От проект #ТвоятаХрана ви каним да се включите в обучение за създаване и разказване на аудио-визуални истории (digital storytelling) на 29 ноември от 09:30 до 18:30 часа в пространство за културни и социални събития TAM.
Водещ на обучението е режисьорът и сценарист Димитър Узунов, а основната тема на историите, които ще създаваме, е разхищението на храна.

Изкуството за създаване и разказване на истории, е изключително важно умение. То е в основата както на личностното развитие, така и на професионалните ни постижения. Историите направляват и дават смисъл на живота ни.Нуждаем се от тях, за да предаваме знание, ценности и надежда.

Обучението се състои от две части. В първата участниците ще се запознаят с практически и теоретични инструменти за това как да създадат хубава история и как да я разкажат по завладяващ и заинтригуващ начин. Ще бъдат въведени и в темата за хранителните отпадъци: какъв е проблемът и какви са възможните решения, които зависят от всеки един от нас.

Във втората част участниците ще създадат свои собствени визуални истории, като първо ще напишат сценария, а след това ще се научат как да съберат и създадат материали за него: да запишат глас зад кадър, да набавят свободни от лиценз снимки, видео и музика от Интернет, да заснемат собствено видео, да използват лични рисунки. Накрая събраният материал ще бъде монтиран в кратка, лична дигитална история, която ще бъде споделена в различни комуникационни канали и социални мрежи онлайн.

Обучението е за хора с интерес към визуалната комуникация, които искат да добият или развият своите умения да предават идеи и послания. Необходимо е участниците да носят лаптоп или таблет за целите на обучението.

УЧАСТИЕТО в обучението е БЕЗПЛАТНО. Работен език – български.

Проектът #ТвоятаХрана се изпълнява от Фондация Bioselena / Биоселена със съфинансиране от Европейския съюз. Цели да обърне внимание върху разхищението на храна, да покаже как то е свързано с климатичните промени и други глобални проблеми, както и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата. Повече информация ще намерите на https://hrana.bioselena.com

Снимки, архив от събитието.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s