Неоткрити пространства – Изложба на Деница Милушева

На 27-ми януари от о8:00 ч. до 05:00 ч. на 28-ми януари

Към фейсбук събитието > >

Неоткрити пространства – Изложба на Деница Милушева

Изложбата представя произведения, които са смесица от фотография, рисунка и колаж. Правени са през последните две години като част от тях са създадени след дълго колекциониране на облаци от пътувания между Португалия и Южна Корея. Рисунките приемат завършената си форма през престоя на авторката в Полша. Там са показвани в изложбата „Kat Padania = Katowi odbicia” в Галерия „Кобро“, Лодз, Полша. В България ще бъдат представени за първи път в „ТАМ”.

Изложбата ще продължи с парти. Mузикалната селекция е на Sofort .
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Деница Милушева е завършила скулптура във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет. Учила е също така във Факултета по изящни изкуства в Порто, Португалия и в Лодз,Полша. В Полша е била част от кураторски курс на Даниел Музичик и Роберт Румас, курсът е иницииран от Музея за съвременно изкуство и Академията в Лодз.
Участвала е в изложби и биеналета в България и чужбина, Биенале за изкуство в Природата –Гонджу, Южна Корея, Биенале на хумора и сатирата в Габрово, Изложбите „Арт Старт. Млади художници, които да следим през 2018” в Галерия Credo Bonum, „Близки срещи. Визуални диалози” в ИСИ – Сфия, „Мащаб 1:1 Нов социален реализъм”, Изложбени зали „Шипка 6”.През изминалата година завършва и образователен курс за млади художници на ИСИ – София. От 2016 е основател и член на артистичен колектив „Многоточие”, с които организират артистични акции в градска среда (във Велико Търново и Пловдив) „ Антиконформизъм и изкуство”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s