Tatsuya Yoshida (Ruins Alone, Japan) Live at TAM

На 26-ти ноември от 20:00 ч. до 23:00 ч.

Към фейсбук събитието > >

Tatsuya Yoshida (Ruins Alone, Japan) Live at TAM

БИЛЕТИ: 8 лв. онлайн в системата на EPAYGO – Билети и Събития (https://www.epay.bg/go/7158381017) и на всички каси на EasyPay. На входа също ще са по толкова, но препоръчваме предварително, защото интересът е голям, а месатата – едва около 60.

Първият концерт на легендарния японски барабанист Тацуя Йошида ever в България ще се проведе в TAM в последната неделя на месец ноември по покана на Alarma Punk Jazz Fest

Когато и да се спомене името на Йошида Тацуя, той неминуемо бива определян като „безусловния майстор-барабанист на японския ъндърграунд“. Роден през 1961г. в японския североизток – Китаками, префектура Ивате (най-слабо населената област в страната след Хокайдо). От края на 80-те години до ден днешен е създател и участник в някои от най-забележителните формации, за които можете да се сетите. Разбира се, поставяме на първо място прогресив-хардкор-джаз дуото Ruins, както и Korekyojinn, но нека не забравяме още и че той е последният барабанист на Painkiller на Джон Зорн и Бил Ласуел (наследявайки Мик Харис на тази позиция), както и един от музикантите, участвали в най-късния вариант на шведския прогресив-колектив Samla Mammas Manna на покойния вече Ларс Холмер. Тук можем да добавим барабаните на Йошида и към нойз-рок класиците Zeni Geva, както и мощното му присъствие в немалко албуми и турнета на Acid Mothers Temple, които също видяхме на българска територия тази есен. Той е дългогодишен барабанист и на фрий-джаз квартета на пианистката Сатоко Фуджий, с която има и два дуо-албума за лейбъла Tzadik на Джон Зорн. Неговият собствен лейбъл пък се нарича Magaibutsu. В България пристига за три концерта (в София, Велико Търново и Пловдив) като one man band с програмата си Ruins Alone – незабравимо ъгловато едночасово пътешествие през странни и странно накъсани ритми, комбинирани с нойз, причудливи клавирни партии и вокален екзорсизъм.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s