Tamsaulė (Литва) + Е U E R P I at ТАМ

10-ти октомври от 20:30ч до 23:00ч на 11-ти октомври

към фейсбук събитието   >>

Alarma Punk Jazz Fest представя:
Tamsaulė е литовскa певица , авторка на текстове и композиторка. Нейното творчество носи елементи на атмосферичен ембиънт, уърлд и експериментална музика. Песните й, изпети на родния й език, създават разнообразни и уникални звукови пейзажи и съхраняват автентичността на симбиозата на култура, език и личен опит. Tamsaule винаги търси чисти звуци (от глас и инструменти), често използвайки и по-тъмни тембри. Има три издадени албума. Tamsaule пише и поезия, от време на време я публикува в списания. Тук и сега тя ще представи очаквания с нетърпение съвместен проект с българския артист E.U.E.R.P.I., с когото в момента записват съвместен албум.
https://soundcloud.com/mirian-kolev/euerpi-and-tamsaule-gelassoaked-minds
https://tamsaule.lt/
https://tamsaule.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/tamsaule

E.U.E.R.P.I. е солов проект на Мирян Колев, създаден в края на 2011 с основна цел да представя музиката като вид експресия или с други думи – да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки. Жанрът е експериментален ембиънт, но това е обща дефиниция. Музиката му е композиционно-импровизационна, което значи, че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата. За последните 4 години, откакто проектът е активен има над 100 музикални пърформанса в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия в различни пространства и на различни фестивали – от малки интимни арт-кафета и галерии, през ъндърграунд клубове и йога студиа до катедрали, пещери и летища, както и различни музикални, филмови и арт фестивали.
Често пърформансите са и колаборативни – както с други музиканти, така и с различни визуални артисти, пърформанс артисти, танцьори. Новият му солов албум Ungrounded излезе в началото на месеца.
https://euerpi.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/mirian-kolev

Вход 6лв.

Събитието гостува във Велико Търново с подкрепата на Фондация “Америка за България” чрез Програмата “ИЗКУСТВО В ДВИЖЕНИЕ”, администрирана от Фондация “Арт Офис”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s