Последвай Стъпките 2

20799776_873165626173991_8287567539148477024_n 1-ви септември от 19:00ч

към фейсбук събитието ТУК

Таратанци / Taratanci среща съвременния човек с българските народни хорá по един неочакван начин – чрез техните визуално изобразени стъпки!

Създадохме „графичен език“ на народните хорá и се заехме с мисията да го представим пред колкото може повече българи и чужденци. С изложбата “Последвай стъпките” прекрачваме прага на столицата и тръгваме напето по пътищата на България! Тръгнахме на 1 август от гр. Варна, а сега продължаваме във Велико Търново от 1 до 15 септември. Следват Горна Оряховица, Пловдив и… обратно в София.

“Последвай стъпките” и ти и се впусни в магията на българските народни хорá с втората част от пътуващата едноименна изложба във Велико Търново и Горна Оряховица!

За изложбата:

В изложбата са включени графични изображения на български народни хорá от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област.

Откриване:

1 септември от 19 ч. пред Факултет По Изобразителни Изкуства Вту, гр. Велико Търново!
По време на събитието посетителите ще могат да поиграят с играта танцов пъзел “Таратанци”, както и да си занесат хорото вкъщи… с нашите картички, плакати, чанти и други артикули от едноименната колекция “Последвай стъпките”. С таланта си танцьорите от Танцов клуб “Раховчета” ще събудят чувство на гордост от българския народен танц, а етно група “Боляре” ще ни накара да настръхнем.
https://www.youtube.com/watch?v=eJHNOdcFHt4

** Изложбата “Последвай стъпките” се реализира благодарение на дарителската програма на Moto-Pfohe за опазване на природното и културно наследство на България, VT EVENTS и пространство за културни и социални събития TAM**

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s