Alarma Punk Jazz presents: Alexander KYD в TAM

16649291_1102018289908474_4273318466512257704_n

FB event: https://www.facebook.com/events/1071581366280434/

Alarma Punk Jazz presents: ALEXANDER KYD @ TAM

Петък вечер, 24 февруари 2017г. – 21:00ч. – Велико Търново, „Марно поле“ 2А
Вход: 5 лв

Alexander Kyd, или Александър Василков от „Дружба”, е сред най-самобитните и оригинални български инструменталисти от новото поколение. Автор е на два албума за акустична китара – Western Plans (2011) и Live At Forum Station (2014), записани и издадени в Дания, където допреди няколко години живееше и самият той. Сигурно е трудно да си представите музика, която звучи в най-добрите традиции на композиторите минималисти, с щипка филмов оттенък, нещо като Рене Обри, но с една по-голяма тревожност и вътрешно напрежение, музика на моменти тиха и медитативна, която живееше за няколко години, посредством автора си… в копенхагенското метро. Там е записван и вторият албум на Alexander Kyd – на станцията „Форум” – на два канала: единия, записващ китарата, а втория – разговорите и шумовете в метрото: същинска радиопиеса.

В рамките на „Аларма Пънк Джаз“ музикантът, който посочва като влияния в своята музика Radiohead, Sigur Ros, Мингъс, Чарли Паркър, Филип Глас, Анджело Бадаламенти и Мориконе, е участвал три пъти досега – веднъж през далечната 2012г. в несъществуващото вече концертно пространство „Кода“ в София, следтова – в серията „Ъндърграунд Шоубизнес“ на „Аларма“ в Чешкия център (май, 2014г.) и в Дом „Кафе“ (Плевен) през есента на същата година. После замина задълго за… Китай. Където прекара две години като учител по английски.

Музиката, която ще представи в „ТАМ“, съдържа филмово-меланхолични звукови пейзажи и за акустична, но и за електрическа китара, като някои от пиесите ще звучат пред публика за първи път. Концертът, организиран от „Аларма Пънк Джаз“ в „ТАМ“, ще бъде в две части с кратка пауза и е единствената възможност да чуете Alexander Kyd на живо на родна територия през 2017г., защото броени дни след концерта той отново заминава – този път за Лондон, за да прави докторантура по английска литература.

Повече информация, звуци, картинки, видео, тук:
http://alexanderkyd.com/
https://soundcloud.com/alexanderkyd
https://www.facebook.com/alexanderkyd
https://www.facebook.com/alarmafest
http://bnr.bg/
http://binar.bg/player/punk-jazz

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/watch?v=3_dcqd7pA9Y
https://www.youtube.com/watch?v=AmjtDx5cAtE

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s