Live jazz session – Християна Вълкова & Момчил Атанасов

16143788_1072413676202269_5036795307627880562_o

FB event: https://www.facebook.com/events/740114522829062/

Live jazz session – Християна Вълкова & Момчил Атанасов
28 януари | 21:00ч | вход 5лв

Християна и Момчил се запознават покрай сходните си мечти за пътуване, красиви природни гледки и любовта към съзерцанието на безбройните съзвездия на нощното небе. В последствие се оказва че освен природата ги свързва и много близко усещане за това как музиката трябва да звучи и от къде трябва да преминава едно музикално пътешествие за да бъде с щастлив и неокончателен край. Фавни и Нимфи бродещи през безкрайни планински вериги, еднорози прелитащи над красиви водопади с огромни дъги се срещат през усукване на паралелните измерения със задимената атмосфера на джаз баровете от ерата на сухия режим в САЩ, Ал капоне, Меки Ножа и всички онези знайни и незнайни герои на алкохолната контрабанда ….

Християна Вълкова е певица, родом от гр. Плевен. Завършила НМУ ” Л. Пипков ” – София, в момента следва Контрабас в музикалната академия в София. Експериментите й с нежен и чувствен джаз могат да ви пренесат в едно по – спокойно и благородно място…

Момчил Атанасов е пианист и композитор родом от Самоков. Завършва Софийското музикално училище със специалност класическо пиано през 2009. Следват 2 години в Ротердамската консерватория с джаз пиано. Момчил е част от доста проекти през годините, някои от които познати на българската публика – Open Source Trio, Classic in the Jazz , [TEAF] The Electro Acoutic Fingers, както и соловият му проект Emotional Visions of a Wicked Mind. В биографията си Момчил има концерти и фестивални участия с различни формации в над 10 държави на 3 континента, 2 издадени албума с основния му проект Open Source Trio, като трети скоро ще бъде реализиран, записи на авторска музика за БНР, няколко концерта с филхармония, включително авторски композиции и оркестрации отново с OST и Плевенска Филхармония.

Проектът се състои предимно от популярни джаз стандарти , представени по нов начин, повлиян както от джаза, така и от класическа, филмова, поп, електронна и фолклорна музика.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s