Човек на име Уве

2003724_EMSHO_still_ove3_dan_print.jpg

ТАМ на 10-ти декември от 20:00

Euro Films и TAM представят шведския кандидат за ОСКАР 2017 “Човек на име Уве”- история за близостта между хората и тварите, любовта и това колко е важно да имаш под ръка подходящите инструменти.
Събота от 20:00
Вход: 4 лв

Казват, че най-добрите мъже се раждат от грешките си и често стават по-добри на по-късен етап. Уве е на 59, заклет почитател и притежател на сааб, вдовец. Тъгата по любимата му Соня го кара всеки ден да пожелава смъртта си. Вечно недоволен и гневен, той е кошмарен съсед – лесно избухва и постоянно прелива от горчивина. Понякога Уве се пита защо наричат даден човек кисел, след като не обикаля улиците с фалшива усмивка. Той е темерут – от хората, които сочат с пръст онези, които не одобряват, и се отнасят към тях като към крадци, хванати пред прозореца. Но за него да спаси човешки живот, е дреболия. Има железни принципи и е постигнал непоклатима рутина в действията си. Защо ли започва да ги нарушава?

Филмът, екранизация на едноименния бестселър на Фредрик Бакман, има 5 награди и 7 номинации, в т.ч. награда за най-добър актьор (Ролф Ласгард) и награда на публиката от фестивала на романтичните филми Caubourg 2016 за режисьора Ханес Холм.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s