Muckemacher -концерт за деца и възрастни

muckemachermuckemacher

Ходите на партита с приятели, ходите… след време те си правят деца, продължава да им се ходи на партита, след време и на децата им се ходи…
Следобедното ни парти с “Muckemacher” е специално за най-младата ни публика и техните родители. Двамата берлински музиканти Верена Рот и Флориан Ерлбек са създали и утвърдили своя музика за деца, която включва стилове като рокстеди (наследник на ямайския стил ска и предшественик на регето) и латиноамериканска музика, комбинирана с фънк, афробийт, дъб, рап и бийт бокс. Muckemacher е техният последен музикален проект, стартирал през 2013 г. с цел да се предложи лека, алтернативна музика за деца с лесни за запомняне текстове. До момента музикантите са издали два албума – „Дигидиги Бамбам“ (2014 г.) и „Кукуруку“ (2016 г.). Освен че дава на публиката уникално преживяване, музикалното дуо „учи“ своите слушатели на няколко немски думи, които със сигурност ще бъдат запомнени.

http://www.muckemacher.de/wir-muckemacher/
https://www.youtube.com/watch?v=FpyrxmclDAQ

Събитието се организира в партньорство с Elias Canetti и е част от програмата Международен Литературен Фестивал Русе 2016.

Литературният фестивал в Русе е уникален за града и региона не само със силното международно участие, което се разраства с всяка следваща година, но и с разнообразието на представяните събития. За деветото си издание фестивалът ще представи творци и творби от Австрия, Германия, Гърция, Испания, Молдова, Полша, Румъния, Унгария и разбира се България. Фестивалът поставя акцент върху внимателно подбраната литература – всички гости са лауреати на престижни конкурси, като специален гост ще бъде Каролина Шути – носителка за 2015 г. на Наградата за литература на Европейския съюз.

http://www.eliascanetti.org/47.0.html?&L=2

ВХОД СВОБОДЕН

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s