TAM presents Stefan Goldmann

11046658_685026058274368_7998932525745262875_o

събота 21 март 2015 I 18:00

https://www.facebook.com/events/1544987612419538/

Stefan Goldmann (Berlin) & Stefak (Sofia)
____________________________________________

Предпразнично екипа на TAM и VT EVENTS решихме да ви изненадаме с клубна музика от Берлин, затова специално поканихме Стефан Голдман и той прие. Преди да ни разтанцува, ще ни разкаже за първата си книга, посветена на дигиталния звук. След това преминаваме през DJ Set от Stefak към музиката на Стефан. Вход свободен.
Събитието се реализира в партньорство с Гьоте институт.

Stefan Goldmann: https://soundcloud.com/stefangoldmann
Stefak: https://www.mixcloud.com/stefak/

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
___18:00 представяне на книгата на Стефан Голдман “PRESETS – дигитални съкращения към звука”
___ 22:30–00:00 DJ Set by Stefak
___ 00:00–03:00 DJ Set by Stefan Goldmann
><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Стефан Голдман e германски артист и композитор с полубългарски произход. Роден в Берлин, понастоящем Стефан живее в родния си град и е едно от разпознаваемите лица на алтернативната електронна сцена. В TAM той ще представи първата си книга ‘PRESETS – digital shortcuts to sound’ (“PRESETS – дигитални съкращения към звука”). Минавайки през класическа музика, рок и дори традиционна българска музика, книгата покрива всичко до съвременните методи на възпроизвеждане на електронна музика. За книгата се консултира с програмисти, музикални продуценти, водещи фигури в музикалната индустрия, както и с имена от света на изкуството. Описани са историята и влиянието на емблематични инструменти като Korg M1, Yamaha DX7 и Roland 909, приложението на водещи софтуери като Ableton Live и Native Istruments Reaktor, Sidechain компресия и Auto-Tune. Включва и интервюта с някои от големите личности в света на музиката – Роберт Хенке, Майк Дaлиoт, Майкъл Вагенер (продуцент на Металика, Ози Озбърн и др.) Всъщност производителите на синтезатори, музикални софтуери и т.н. правят дизайна как се обслужва машината, вкарвайки готови, фабрични звуци, за да се ползва директно. Самите потребители биха могли да програмират и сами, но 95% от тях просто ползват готовите Presets. Така определен звук влиза в много широка употреба, за което са виновни не самите музиканти, а решенията, които производителите взимат какво точно да вкарат в продуктите си първоначално.
Що се отнася до музиката му, извлича съвременно и авангардно звучене и от българска музика, но крайният резултат далеч не е фолклорен. Свирил е като диджей в Япония, Съединените Щати, Италия, Франция и на много други локации и е обвързан с Берлинската клубна институция Berghain. На неговият лейбъл Macro издават имена като Peter Kruder, Elektro Guzzi и най-успешният български електронен експорт KiNK.

Подробно инфо за книгата четете на:
https://sgindustry.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s