Големите каузи на малките инициативи

10926425_663478107095830_1750286314734861532_n

В четвъртия и последен дебат от серията дебати (не)частите на Велико Търново, посветени на актуални теми свързани с града, ще стане дума за инициативите, касаещи развитието на региона. Ще поговорим за промяната с онези, които чрез каузите на неправителствения сектор и гражданската самоинициатива, засилват социалната креативност.

Гостите ни са локални: Григор Караиванов – президент на Start It Smart Veliko Tarnovo, предприемаческа компания, която подпомага млади хора да стартират собствен бизнес, Теодора Крумова от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”, Ивелина Русева от „Таралеж – клуб за културни инициативи” и Калин Василев, основател на TarnovoRuns, общност за групово бягане и упражнения с над 1550 членуващи.

Очертават се наколко основни аспекта на предстоящия дебат. От една страна независимостта, гъвкавостта и ползите на неправителствения сектор и самоинициираните каузи; особеностите на свързaните с тях материални, нематериални и човешки ресурси и от друга – фокусът ще падне върху концептуалната рамка на самите организации, значимостта им в сферата на развитието; специфики и опит при създаването на финансови партньорства и междуинституционални връзки; специфики и опит при генерирането на идеи; ниво на резултатност и принос.

Модератор на дебата ще бъде Любо Георгиев, архитект и директор на ежегодния ONE ARCHITECTURE WEEK фестивал, чиято цел е инициирането на устойчиви архитектурни и социални практики.
Дебатът ни е насочен както към гражданите, така и към представителите на всички сфери, в които неправителствените организации търсят ефективност: бизнес, образование, малцинства, човешки ресурси, култура. Добре дошли са членове на организации, асоциации, сдружения, съюзи, клубове, фондации и други, които биха искали да споделят опит и идеи.

Връзки към страниците на организациите и групите, които представляват нашите гости в дебата:

Start it Smart I http://www.startitsmart.com/

Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” Ihttp://amalipe.com/

Таралеж – клуб за културни инициативи I http://www.taralej.info/

Tarnovo Runs I https://www.facebook.com/groups/TarnovoRuns/?fref=ts

Повече информация за модератора Любо Георгиев може да намерите тук:
http://edno.bg/blog/lyubo-georgiev

Очакваме ви на 24ти януари, 19:00 ТАМ, Марно поле 2, Велико Търново

Събитието се организира от VT EVENTS в парньорство с Център за култура и дебати ”Червената къща” и платформа за съвременно изкуство ” Urban Shortcut” по проект”Българска мрежа за граждански диалог” по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2009-2014г.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s